דברים שכדאי לדעת על סופח לחות לפני הרכישה

סופח לחות הינו מכשיר שמטרתו לקלוט את אדי המים מן האוויר, לשנות את מצב הצבירה שלהם לנוזל ולנקז אותם למיכל ריקון או דרך צינור אל מחוץ לחדר. השימוש במכשיר סופח לחות שכיח במיוחד במרתפים, אך יותר ויותר אנשים, החיים באיזורים לחים נהנים מיעילותו גם באיזורים אחרים של הבית או המשרד.

קולטי לחות אינם יעילים רק ביצירת סביבה נעימה יותר, אלא אף, ואולי בעיקר, כפתרון לבעיות עובש, טחב, היווצרות סדקים במבנה ובעיות אסתטיות. סופח לחות מחליף במידת מה את האפקט שיוצר מזגן, אף כי אינו מקרר; אך בכל מקרה, אם ברצונכם להפיק ממנו את המירב רצוי להפעיל במקביל מכשיר שיוצר תנועת אוויר כגון מאוורר או מזגן.

להלן מספר שאלות שרצוי לברר את התשובה להן, לפני שקונים דגם זה או אחר של קולט לחות:

כיצד נמדדת תפוקתו של סופח לחות?

עבודתם של סופחי לחות נמדדת לרוב לפי נפח המים שהם יכולים לקלוט מן האוויר במהלך יממה אחת. תפוקתם של סופחי לחות, המיועדים לשימוש פרטי, נע בין 10 ל-30 ליטרים של מים ליום, כשהגודל הנפוץ הוא 16 ליטר. נפח מיכל הריקון לא חייב להיות זהה לתפוקה היומית; יש דגמים המחייבים ריקון תדיר יחסית ואחרים להם אפשר לחבר צינור ניקוז, אשר מוציא את המים ומבטל את הצורך בריקון ידני.
תפוקת סופח לחות בפועל אינה תלויה רק בפוטנציאל קליטת הלחות של המכשיר, אלא מושפעת גם ברמת הלחות ההתחלתית המצויה באוויר וממידת תנועת האוויר בחדר.

האם קולט לחות מייצר הרבה רעש?

אחת התלונות החוזרות על עצמן לגבי קולטי לחות מתיחסת לרעש. יצרנים רבים אינם מפרסמים נתונים אודות רמת הדציבלים שהמכשיר מייצר ולכן נדרש מחקר עצמאי לגבי העניין. במידה והנכם מייעדים את המכשיר למרתף או חדר שאינו מאוכלס, הנושא מאבד מחשיבותו, אך אם נושא הרעש מטריד אתכם, ניתן למצוא עדויות של צרכנים בפורומים וסקירות ברחבי הרשת האינטרנטית.

תעודת אחריות

כל מוצר חשמלי מגיע, היום, מלווה בתעודת אחריות, אך רבים מאיתנו לא טורחים לקרוא את התנאים והאותיות הקטנות. שתי הנקודות העיקריות עליהן כדאי לשים את הדעת לפני קניית סופח לחות הן טווח הזמן ועלויות משלוח.

תקופת האחריות עשויה לנוע בין שנה לחמש שנים והעדיפות היא כמובן לתקופות ממושכות ככל האפשר. תקופת אחריות ארוכה מעידה על יצרן אשר סומך על המוצר ואינו מצפה לתקלות לפחות למשך הזמן הנקוב.
במידה ומתעוררת בעיה כלשהי עם המכשיר, יש לשלוח אותו אל היצרן או למעבדת שירות ועלויות המשלוח נשארות לעיתים קרובות באחריות הקונה. מסיבה זו, מומלץ לרכוש קולט לחות מספק מקומי וקרוב ככל האפשר.

האם תפקוד סופח הלחות מושפע ממידות החום?

בדרך כלל סופחי לחות אינם אוהבים קור עז ותפקודם עלול להפגע בסביבה בה הטמפרטורות נמוכות. אלו המתגוררים באיזורים קרים צריכים לבדוק כי הדגם בו הם מעוניינים מסוגל לעבוד בטמפרטורה של 5 מעלות צלסיוס מבלי לקפוא.

צריכת אנרגיה

קולט לחות ממוצע דורש כמה מאות ואט. מאחר ולרוב מפעילים אותו מספר שעות ביום, יעילותו הינה שיקול חשוב, שעשוי לחסוך הוצאות כספיות ולצמצם נזקים אקולוגיים. סופחי לחות רבים נושאים תו אנרגיה, הקרוי ENERGY STAR, אשר מבטיח רמת מסוימת של יעילות, כזו המתאימה לשימוש פרטי. התו אינו מעיד על יעילות גבוהה במיוחד ואין הכרח, כי מכשיר שאינו נושא תו יהא יעיל פחות מכזה הנושא אותו, תו כוכב האנרגיה מבטיח מינימום של יעילות ולהשוואת יעילות מפורטת יותר, יש לבצע בדיקות נוספות באופן אישי.

מנגנון כיבוי אוטומטי

דגמים שונים של קולט לחות מאפשרים, מלבד כיבוי ידני, גם כיבוי אוטומטי. דגמים אלו נחלקים לשתי קבוצות, זו הכוללת חיישנים, המבצעים בקרת לחות באמצעות יומידיסטט וזו המכילה שעוני עצר (טיימר). בקרת הלחות מאפשרת למשתמש לקבוע את רמת הלחות הרצויה לו; כאשר רמת הלחות בחדר מגיעה לרמת היעד, נפסקת פעולת המכשיר באופן אוטומטי.
שעון עצר מאפשר למשתמש לתכנן את זמן פעילות המכשיר בטווח של 24 שעות. לקבוצה זו משתייכים דגמים המכילים טיימר מובנה וכן דגמים אותם ניתן לחבר לטיימר חיצוני, המורכב על מתג בקיר.

קולט לחות Parkoo CFT 2.0D

שיתוף:

פוסטים נוספים

שלחו לנו הודעה

דילוג לתוכן