כל מה שצריך לדעת על קולט לחות

מהו קולט לחות?

קולט לחות, כשמו כן הוא; מכשיר אשר מוציא את אדי מים מן האוויר.
קולטי לחות משווקים גם תחת השמות יבשן וסופח לחות. הם מיוצרים במגוון דגמים, חלקם מיועדים לשימוש פרטי וחלקם לשימוש תעשייתי.

השימוש הנפוץ ביותר במכשירים סופחי לחות נעשה בחדרים תת קרקעיים כמו מרתף, או מקלט, המועדים לרטיבות בקירות; עם זאת, ישנה מגמה הולכת וגוברת של שימוש נרחב ביבשנים, ליצירת סביבת עבודה או מגורים נעימה יותר, בפרט, באיזורים בהם האקלים לח במיוחד כמו מישור החוף בישראל.
קולט לחות מסייע בהתמודדות למול בעיות טחב ועובש ונזקים אחרים העלולים להיגרם כתוצאה מרטיבות בקיר כגון סדקים ותופעה הקרויה 'ציפת סיד', שהיא אסתטית בעיקרה.

סופח לחות פועל אמנם באופן עצמאי ועשוי אף להוות חלופה למזגן, אך חשוב לציין, כי לשם קבלת תוצאות מהירות ואופטימליות, יש להפעיל במקביל גם מכשיר כלשהו המייצר סירקולציה של אוויר בחדר.

כיצד לבחור קולט לחות?

כל דגם של קולט לחות מאופיין על ידי תכונות שונות במעט מאלו של אחיו, שיכולות להשפיע על מידת התאמתו לצרכים המיוחדים לכם. להלן, התכונות המרכזיות אליהן כדאי להתייחס לפני שמקבלים החלטה בדבר קניית יבשן זה או אחר.

קיבולת – קולטי לחות נמדדים על פי נפח המים המירבי אותו הם יכולים להפיק מן האוויר תוך 24 שעות. קיבולת סופח לחות לשימוש ביתי או משרדי רגיל נעה בין 10 ל-30 ליטרים של מים. שימו לב, כי העובדה שדגם מסוים מסוגל לקלוט 15 ליטר, למשל, אינה מעידה על גודל מיכל הניקוז. המיכל עשוי להיות קטן מן הקיבולת המירבית ועל כן יש לדאוג לרוקן אותו באופן ידני או לחבר לו צינור מיוחד, שיהא אחראי על ניקוז המים אל מחוץ למבנה.
הקיבולת המירבית אינה הגורם היחיד המשפיע על כמות המים המוסרת מן האוויר; לרמת הלחות ההתחלתית וכן למידת הסירקולציה של האוויר בחדר, השפעה ניכרת על התוצאה הסופית.

רעש – קולט לחות מייצר מידה מסוימת של רעשים, אשר עלולה להוות גורם מפריע בחדרי עבודה או מגורים. רמת הרעש נמדדת ביחידות הקרויות דציבלים, אך מרבית היצרנים אינם מספקים נתונים מסוג זה. אי לכך, באם הנכם מעוניינים במכשיר שקט יחסית, תאלצו לערוך מחקר אינטרנטי לאיסוף המלצות, עדויות ורשמים מפי קונים מרוצים או מאוכזבים.

אחריות – סופחי לחות מגיעים עם תעודת אחריות. בידקו את משך הזמן המוגדר ונסו לבחור מכשיר המספק אחריות לתקופה של 5 שנים. בנוסף, שימו לב, כי לרוב עלות דמי המשלוח, במקרה של קלקול, פגם וכיוב', חלה על הקונה. מאחר ומדובר במכשירים כבדים, ההוצאות עלולות להיות גבוהות ולא כדאיות. על מנת להמנע מתרחישים שכאלו, הפתרון הטוב ביותר הוא קניית קולט לחות ממשווק ישראלי ועדיף, קרוב ככל האפשר למקום מגוריכם.

טמפרטורה מינימלית – לא כל הדגמים של סופחי לחות מסוגלים לעבוד בטמפרטורות נמוכות. אם אתם חיים באיזור קר, ודאו, כי הדגם בו אתם מעוניינים יכול לתפקד כיאות בסביבה בעלת 5 מעלות צלסיוס,  מבלי לקפוא או לאבד מיעילותו.

יעילות – קולט לחות הינו מכשיר חשמלי בעל צריכת אנרגיה מכובדת ושעות פעילות ארוכות. כדי לצמצם ככל האפשר את צריכת החשמל יש לבדוק את יעילות המכשיר. יצרנים לא תמיד מפרטים את מידת היעילות ולכן, גם כאן נדרשת בדיקה עצמאית של הנושא לשם השוואה מפורטת. ובכל זאת, אם ברצונכם לוודא רמת יעילות מינימלית, כזו המתאימה לשימוש פרטי, תוכלו להסתפק בקיומו של תו יעילות הקרוי 'כוכב אנרגיה' (ENERGY STAR), המבטיח הסרה של כמות מים מסוימת לכל קילוואט לשעה.

אפשרויות כיבוי – בקרב דגמים שונים של קולטי לחות קימות שתי אפשרויות לכיבוי המכשיר, לבד מכיבוי ידני בסיסי. האחת, כיבוי על ידי וסת לחות; ברגע שרמת הלחות בחדר מגיעה ליעד, שהוגדר מראש, נפסקת פעולת המכשיר. השניה, כיבוי באמצעות טיימר של 24 שעות. ישנם דגמים המגיעים עם טיימר מובנה ואחרים המאפשרים הרכבה של טיימר חיצוני למתג הקיר.

שיתוף:

פוסטים נוספים

שלחו לנו הודעה

דילוג לתוכן