איך להפיק את המיטב מקולט הלחות שלכם ?

הלחות יכולה להוות בעיה חמורה בתוך הבית – במיוחד במרתפים, חדרי כביסה, חדרי אמבטיה ושירותים, וחללים צרים – בכל פעם שיש רצף של ימים חמים וגשומים.

סימנים המרמזים על אוויר לח מדי כוללים ריחות מעופשים, אוויר לח ודביק, טיפות מים על גבי חלונות, וכתמי רטיבות על גבי קירות או תקרה. לחות עשויה להוביל להופעה והתפשטות של עובש וטחב על הקירות והתקרה, ולהחליש חפצים ומשטחים שעשויים מעץ.

קולט לחות סופח לחות מהאוויר ומאחסן את המים במכל נשלף. אך לא כולם יכולים לעמוד במשימה.

במדרג קולטי הלחות הנוכחי שלנו, אתם תמצאו יותר מ- 20 דגמים מבית Unided, Danby, Frigidaire, GE, Hisense, Home Labs, Honeywell ו- Midea. רובם מקבלים דירוג מצוין במבחן ספיחת המים שלנו, מה שאומר שהם סופחים מהאוויר את כמות הליטרים המצוינת על ידי היצרנים.

אך המבחנים שלנו מצאו הבדלים בין הדגמים. לדוגמה, קולט לחות שמקבל דירוג מצוין במבחן דיוק מד לחות מתקרב לשמירה על רמת הלחות שבחרתם. אך רק קומץ מכשירים צולחים את המבחן הזה במדרג שלנו.

 

שימוש בקולט הלחות

להלן עצה מקצועית מ- מבית אניא ישראל בנוגע להפקת המיטב מקולט הלחות שלכם.

 

הגדירו את רמת הלחות. הרמה המיטבית של הלחות היחסית נעה בין 30 ל- 50 אחוזים, לפי חב א.נ.י.א ישראל (ו- 30 עד 40 אחוזים באזורים קרים במהלך עונת החימום). אם רמת הלחות גבוהה יותר, היא עלולה להוביל להופעת קרדית אבק הבית, טחב ועובש, ולעורר אלרגיות.

 

בחרו במיקום הנכון. הקפידו להשאיר מספיק מקום לזרימה חופשית של אוויר אל תוך קולט הלחות ואל מחוץ למכשיר. מרבית הדגמים במדרג שלנו פולטים אוויר מהחלק העליון, אך אחדים מוציאים אוויר מהצד. בכל אופן, יש להשאיר מקום פנוי סביב קולט הלחות כולו. הוראות השימוש למכשיר יכילו פרטים מדויקים אודות הדגם.

 

סגרו את כל החלונות והדלתות. איטום החלל מאפשר לקולט הלחות לעבוד ביעילות רבה יותר.

 

רוקנו את המכל באופן קבוע. כאשר המכל מלא, נדלקת נורית חיווי וקולט הלחות נכבה. כדי שקולט הלחות ימשיך לפעול כשאינכם נמצאים בבית, רוקנו את המכל באופן קבוע במהלך עונת השיא. לחלופין, ניתן לחבר צינור לכל אחד מקולטי הלחות שנבדקו, כדי לנתב את המים לפתח הניקוז הקרוב. ישנם קולטי לחות עם משאבה מובנית שדוחפת את המים בצורה אופקית או אנכית דרך הצינור ואל תוך הכיור, או אפילו החוצה (דרך חלון במרתף, לדוגמה).

 

שמרו על ניקיון המכשיר. המסנן מנקה את האוויר שזורם מבעד לקולט הלחות, וכשהוא מלוכלך, יעילותו של קולט הלחות נפגעת. דגמים רבים במדרג שלנו מצוידים בנורית חיווי שמצינת מתי יש לנקות את המסנן. שטפו וייבשו אותו באופן קבוע, בהתאם למפורט בהוראות השימוש. כמו כן, עיינו בהוראות לניקוי הרשת. כשהרשת מלוכלכת, תנועת האוויר מואטת.

 

דרכים נוספות להתמודדות עם לחות

אפילו קולטי הלחות הטובים ביותר לא יכולים לפתור את הבעיות שאוויר לח יוצר בביתכם. להלן רשימה לבקרת לחות המפרטת מקורות לחות אפשריים בתוך הבית ומחוצה לו:

 

הפעילו את מאוורר היניקה. כשאתם מבשלים או מתכננים להיכנס למקלחת, הפעילו את קולט האדים או מאוורר היניקה כדי לספוח לחות מהחלל. אין ברשותכם מאוורר? פתחו חלון.

 

נקו את צינור מייבש הכביסה. צינור נקי פולט את האוויר החם החוצה. וניקוי הצינור ממוך מאפשר לשמור על זרימת אוויר שמסייעת לייבוש מהיר יותר של כביסה, ומסייע במניעת התפרצות שריפה במייבש הכביסה.

 

וודאו שאין נזילות בצנרת. בדקו את הצנרת שאליה יש לכם גישה (במרתף, מתחת לכיור, ובברז שמחוץ לבניין) כדי לוודא שאין נזילות או התעבות.

 

נקו מרזבים. נתבו את מי הגשם הרחק מביתכם על ידי מניעת סתימות במרזבים, והאריכו את הצינור כך שהמים יזרמו הרחק מתשתית המבנה.

 

בדקו את התשתית. מים מסוגלים לחלחל אל תוך הסדקים הקטנים ביותר. השתמשו בסותם סדקים מסיליקון או בצמנט הידראולי כדי לאטום סדקים שרוחבם 6 ס"מ או פחות. אם תבחינו בסדקים גדולים, היוועצו במהנדס מבנים מכיוון שהוא עשוי למצוא בעיה מבנית.

 

בדקו את שיפוע הקרקע. הקרקע צריכה להימצא בזווית שיפוע ביחס לתשתית ביתכם כדי למנוע הצטברות מים. ואל תשתמשו בכמות מים גדולה מדי כשאתם משקים פרחים בקרבת התשתית.

קולט לחות United PD50-LAE

שיתוף:

פוסטים נוספים

שלחו לנו הודעה

דילוג לתוכן