מאוורר תעשייתי – תועלת עסקית עבור רבים

אחת האסוציאציות השכיחות שמעלה המונח מאוורר תעשייתי אצל אדם מן המניין היא של מכשיר גדול, מגושם, כבד ורעשני. בדמיוננו, אנו נוטים למקמו במפעל או בית חרושת כשלמעשה, מאווררים תעשייתיים נמצאים גם בשפע מבנים בהם הצרכן הפרטי מבקר בתדירות גבוהה.

מאוורר תעשייתי  – סקירה כללית

מאווררים תעשייתים, בדומה למאווררים מסוגים אחרים, בנויים משלושה מרכיבים עיקריים; מנוע חשמלי, להבים, הקרויים גם כנפיים ומגן מרושת. יוצאים מן הכלל הם מאווררי תקרה שאינם נושאים מגן ומאווררי עומדים הניצבים בראש מוט. הגדרת מאוורר כתעשייתי מתייחסת, בדרך כלל, לשני היבטים; עיצוב ותפקוד. מאוורר תעשייתי מעוצב בפשטות פונקציונלית ואינו מתהדר בעיצובים מיוחדים. הוא לרוב עמיד, יציב ומהיר יותר ממאווררים ביתיים קטנים, אך אין הכוונה למכשירים עצומים בגודלם, אשר מפיחים רוח עצמתית. ישנו  מבחר גדלים ודגמים, המתאימים לשימושים ומיקומים מגוונים.

יתרונות וחסרונות של מאווררים תעשייתיים

מאווררים תעשייתיים אינם כרוכים בהוצאות רציניות לא בשלב הרכישה ואף לא בעלות אחזקה שוטפת. מנוע המאוורר צריך להפעיל רק מערכת של 2-6 להבים ללא מערכות אינסטלציה או מדחסים, המצויות במזגנים או מצננים ומייקרות באופן משמעותי את חשבון החשמל. בשל העובדה, שמדובר במערכת להבים מסתובבת, אשר דוחפת את האוויר ועל ידי כך מייצרת משבי רוח, אין פעולת המכשיר גורמת לנזק כלשהו לאיכות הסביבה. פעולתו של מאוורר תעשייתי, בניגוד אולי למצופה, שקטה למדי, ומושפעת רבות מגורמים כמו חומרי הגלם והתבנית מהם בנוי המגן, מספר הלהבים, תנועת הסיבוב האופקית של מאווררי עמוד וכדומה.

שני יתרונות נוספים, שכדאי לציין, הן יעילותו של מאוורר גם במבנים פתוחים ובשטחי חוץ וכן האפשרות הקיימת כיום להשכרת מאווררים תעשייתיים ניידים לתקופות זמן קצובות.

חסרונו הגדול והיחיד של כל מאוורר מתגלה בעומסי חום כבדים או כשיש אחוזי לחות גבוהים. מול אלו, מאוורר חסר אונים. הוא כמובן, ממשיך בתפקוד רגיל ומפיק את אותה הרוח, אך אין הוא מסוגל ליצור אפקט מקרר, אלא רק להזרים אוויר חם. עם זאת, במידה ומצרפים מאוורר לחלל ממוזג, מייעל המאוורר את תפקוד מערכת הקירור ומסייע לפזור רחב ואחיד של האוויר המצונן בחדר.

תועלת לעסקים רבים

נשאלת השאלה לאילו עסקים יכול מאוורר תעשייתי להועיל והתשובה היא שלמעשה, זהו מכשיר שכל אחד יכול להיעזר בו והקניית אווירה נעימה והורדת צריכת החשמל. יש להתאים את גודל ומהירות המכשיר לצרכי המקום.

במשרד סטנדרטי, למשל, בו מתעסקים עם הרבה ניירת, לא הגיוני להתקין מאוורר-עמוד אימתני שרוחותיו מנשבות בגובה השולחן והפנים. לעומת זאת, מאוורר תקרה בינוני עשוי ליצור משבים קלים ומרעננים בכל החלל מבלי להטריד את העובדים או להעיף ניירות ברחבי החדר.

ובכל זאת, ישנם מגזרים עסקיים אשר מאוורר תעשייתי חיוני להם ואינו בר תחליף. לפניכם רשימה חלקית:

  • מפעלי תעשייה קלה וכבדה
  • בתי חרושת, במיוחד כאלו העושים שימוש בחומרים מסוכנים ונדיפים
  • מוסכים, בתי מלאכה, בתי אריזה וכו'
  • גני אירועים, מועדונים, הופעות חוץ והפקות אירועים בשטחים פתוחים
  • מסעדות, בתי קפה וברים
  • תחום החקלאות – לולים, רפתות, חממות, מחסנים ועוד.
  • אולמות קבלת קהל ומבני ציבור בעלי חללים גדולים
  • מוסדות חינוך, בתי חולים, קופות חולים, סניפי דואר וכיוב'

שיתוף:

פוסטים נוספים

שלחו לנו הודעה

דילוג לתוכן